Me Me Me Me

2014 m. gruodžio 29 d., pirmadienis

Kalėdiniai Biscotti su mandarinų žievelėmis, spanguolėmis ir migdolais


Nors Kalėdos jau praėjo, bet negaliu nepasidalinti šiuo nuostabiu receptu. Sakydama nuostabiu - tikrai nė trupučio neperdedu! Patys skaniausi biscotti,kokius esu valgiusi. Mandarinų žievelės - kiekvieną kartą dedu jų vis daugiau ir daugiau nei prašo receptas, nes pamatysite kaip tai jaučiasi šiuose sausainiuose!

O dabar truputį apie pačius biscotti, tiems kas jų net nežino ir net neragavo! Biscotti išvertus iš italų kalbos reiškia ,, du kartus kepti sausainiai". Šie sausainiai kilę iš Italijos, Prato regiono ir yra unikalus deserto kūrinys! Sausainiai turi būti pailgos formos, be galo traškūs,  jų sudėtyje visada rasite migdolų.



Skonis: 10/10. 
Sudėtingumas: paprasti, užims tikrai nedaug laiko! Daugiau laiko užima kepimas nei pati gamyba.
Ar gaminčiau dar kartą?  Tikrai taip!
Kur radau?  Receptas iš "Laura in the kitchen" tinklaraščio, prieš gaminant galite pažiūrėti jos youtube gamybos įrašą,kurį įkėliau kiek žemiau.

Ingredientai :

  • 325 g miltų
  • 300 g cukraus
  • 2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio vanilės esencijos
  • 3 mandarinų žievelių (galima ir daugiau)
  • 120 g migdolų perpjautų pusiau
  • 120 g. džiovintų spanguolių
  • 3-3,5 valg.šaukštai mandarinų sulčių
  • 3 kiaušiniai
  • Žiupsnelis drukos
  • 5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
      Gaminame
  1. Pasiruoškite darbui. Prireiks dviejų grotelių orkaitėje, dviejų kepimo skardų padengtų kepimo popieriumi
  2. Dideliame inde sumaišykite miltus,druską,cukrų,kepimo miltelius
  3. Mažame indelyje sumaišykite nutarkuotą mandarino žievelę, džiovintas spanguoles, migdolus su 1/4 miltų,druskos,cukraus,kepimo miltelių mišinio. Gerai ištrinkite,kad visi šie ingredientai apsisuktų miltų ,,patalu" ir galėtų toliau keliauti į sausainių tešlą. Šis procesas yra tam,kad žievelė,spanguolės,riešutai nesuliptų i gabalus patekę į miltus,mums reikia,kad kiekvienas atskirai atsiskirtų!
  4. Su mikseriu suplakite kiaušinius,aliejų,vanilės esenciją,mandarinų sultis, gerai išplakite.
  5. Iš lėto, po šaukštą dėkite miltų mišinio gauto anksčiau į kiaušinio,aliejaus,sulčių mišinį vis plakdami mikseriu.Neperplakite! Turite gauti lipnią masę.
  6. Gautąją tešlą dėkite ant labai gerai išmiltuoto stalviršio, ant tėšlos dar uždėkite kelis šaukštus miltų ir truputį paminkykite ją. Tada tešlą padalinkite į keturias dalis.
  7. Kiekvieną gabalėlį paruoškite taip : pamiltuokite ir išformuokite dešros formos tešlą, dėkite ją ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 180C
  9. Kepkite šiuos 4 tešlos ,,ritinius" apie 25min ,kol taps auksinės spalvos
  10. Ištraukite, truputį atvėsinkite. Pasiimkite patį aštriausią peilį, ir supjaustykite 2-3cm storio gabaliukais, visus juos paguldykite atgal ant kepimo popieriaus ir kepkite vėl apie 5min,kol apskrunda (* bet nepersistenkite, jie neturi būti perkepę!) , tada ištraukite, apverskite į kitą pusę ir vėl kepkite apie 5 min.
  11. Vuolia! Sausainiai iškepti! Ištraukite kepimo skardas, atvėsinkite apie 5min. Tada sausainius perkelkite ant  vielinių grotelių,kad jie pilnai atvėstų ir taptų maksimaliai traškiais.
*Jei nesupratote ko nors iš gamybos eigos - siūlau pažiūrėti šį video :

 Nuotraukos pagal eiliškumą iš gamybos proceso :






Šiuos biscotti gaminau dovanoms, todėl tai tikrai yra idealus variantas norint ką nors nustebinti! Kai imbieriniai sausainiai jau tampa nusibodęs gaminys. Dalinuosi nuotraukomis,kaip supakavau!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą