Me Me Me Me

2014 m. gruodžio 26 d., penktadienis

Kokosiniai saldainiai su šokoladu (Naminiai Bounty)


Pagaliau!!! Pagaliau radau tą tikrąjį kokosinių saldainių receptą. Šis receptas tinka visiems - ir virtuvės Guru ir visiškai nemokantiems gaminti ir net patiems mažiausiams! Labai paprastas,elementarus,greitas receptas. Tenka pripažinti,jog kartą bandydama gaminti naminius bounty šokoladus teko labai nusivilti ir ilgai nekilo noro vėl bandyti ieškoti kito recepto. Tam receptui reikėjo naudoti kokosų aliejų, niekas nestingo ir buvo tiesiog veltui sugadinti ingredientai. Na,o šis receptas tikra atgaiva po blogos patirties su kokosiniais saldainiais! Beje, šis variantas idealiai tinkantis dovanai,jeigu saldainius supakuosite į popierėlius,o vėliau įdėsite į kokią nors gražią dėžutę. Juk nėra nieko geriau už rankų darbo saldainius! Pažadu, jog šie saldainiai pavyks visiems, jei seksite kiekvieną žingsnį ir neimprovizuosite :) 



Skonis: 10/10. Visiškas ,,Bounty" šokoladuko naminis analogas!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Porcijų skaičius: ~ 18 saldainių rutuliukų
Ar gaminčiau dar kartą?  Tikrai taip!
Kur radau? Receptas iš ,,Saulėtos virtuvės saldumynų knyga" + truputis mano patobulinimų

Saldainių masei :
1 stiklinės (100g) kokosų drožlių
1/4 stiklinės (100g) saldinto sutirštinto pieno
1/5 stiklinės (30g) cukraus pudros

Papuošti :
100g pieniško šokolado
1 v. š. saulėgrąžų aliejaus
saujelės kepintų kokosų drožlių

1. Padėklą,kepimo skardą ar plokščią lėkštę išklokite kepimo popieriumi.

2. Iki vientisos masės išmaišykite kokosų drožles,saldintą sutirštintą pieną ir miltelinį cukrų. Turite gauti tirštą,lipnią masę.

3. Semkite po šaukštelį masės ir drėgnais delnais (galima suvilgyti saulėgrąžų aliejumi,kad mažiau liptų prie rankų) suformuokite nedidelius apvalius rutuliukus. Išdėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos plokščios lėkštės ar padėklo. Dėkite į šaldytuvą ir šaldykite apie 1 valandą.

4. Į dubenėlį suberkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą(galite susmulkinti peiliu,jei norite,kad ištirptų greičiau) ir ištirpdykite jį vandens garų vonelėje. *Dubenėlį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu taip,kad dubenėlio apačia neliestų vandens. Neperkaitinkite šokolado! Įpilkite į ištirpusį šokoladą saulėgrąžu aliejaus,gerai išmaišykite. Palikite šokoladą kelias minutes atvėsti.

5. Pakepiname kokoso drožles keptuvėje be jokio aliejaus, ant karštos temperatūros vis maišant po truputį ruduojančias drožles. Kai kokoso drožlės pakeičia spalva, ištraukiame iš keptuvės.

6. Iš šaldytuvo išimkite atšaldytus saldainius. Pamerkite į šokoladą ir apvoliokite jame, naudodamiesi šakute ar šaukšteliu, kad visi saldainiai pasidengtų šokoladu. Šokoladu padengtus saldainius atsargiai išdėliokite atgal kepimo popieriumi iškloto lygaus paviršiaus. Apibarstykite žiupsneliu kepintų kokosų drožlių.

7. Dėkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas sustings, apie 30min.

8. Jei norite šiuos saldainius dovanoti arba tiesiog labai gražiai patiekti ant stalo , kiekviena atšalusį saldainį atsargiai nuimkite nuo kepimo popieriaus ir atsargiai įdėkite į mini keksiukų popierėlius arba tiesiog saldainių popierėlius. Saldainiai popierėliuose atrodo prabangiai ir primena pirktinių, rankų darbo saldainių įvaizdį! :)

* Jei kam kyla klausimų kam į ištirpintą šokoladą reikia pilti aliejaus- tam,kad šokoladas lengviau ir gražiau padengtų saldainius (ne tik juos, šis variantas tinka visiems gaminiams) ir gražiau sustingtų. Jei dengtume tik grynu šokoladu, kandant ar pjaunant mūsų gaminį - šokoladas tiesiog visada lūžtų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą