Me Me Me Me

2014 m. gruodžio 26 d., penktadienis

Traškūs riešutiniai sausainiai su šokolado gabalėliais



Juk visiems būna dienų,kai užsimanai trapių, burnoje traškančių sausainių. Internete taip sunku atrasti tą tikrųjų sausainių receptą. Šiuos gardžius sausainius tikrai labai paprasta pagaminti,o ir skonis tikrai ypatingas! Jei norite jų daugiau, dauginkite ingredientus iš tam tikro koeficiento :)


Skonis: 9/10. 
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Porcijų skaičius: ~ 12 sausainių
Ar gaminčiau dar kartą?  Tikrai taip!
Kur radau? Receptas iš ,,5oo šokoladinių skanumynų" knygos + truputis mano patobulinimų

Ingredientai sausainiams :
155g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
55 g rudojo cukraus
55g paprasto,balto cukraus
1 kiaušinis
2 lašeliai vanilės esencijos ekstrakto
55 g žemės riešutų (smulkintų)
2 valgomieji šaukštai juodojo šokolado (smulkinto)
2 valgomieji šaukštai pieninio šokolado (smulkinto)
3 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus

Papuošti :
200g apelsinų skonio karčiojo juodojo šokolado (galima naudoti tiesiog rudą/juodą šokoladą)
55g baltojo šokolado
2 valgomieji šaukštai saulėgražų aliejaus

1. Įkaitinti orkaitę iki 160C.
2. Sudėti pirmuosius 9 sudedamųjų dalių į pasirinktą indą,sumaišyti
3. Palaipsniui,po 1 valgomąjį šaukštą pilti aliejų ir maišyti ,kol mišinys virsta trapia  ir minkšta tešla
4. Padalinti tešlą į 12 lygių dalių ir suformuokite riešuto dydžio rutuliukus
5. Rutuliukus išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos, ir prispauskite į ,,blynus" naudodami pirštus arba valgomąjį šaukštą. Neišsigaskite ,kad tešla tokia rūpi ir pilnai nesusiklijuojanti, kai sausainiai iškeps,suprasite ,kad būtent tokia tešlos konsistencija jiems duoda neapibūdinamą traškumą,kokio neturi kito sausainiai!
*Nepamirškite palikti tarpų tarp sausainių, nes jie kils!
6. Kepkite apie 10-12 minučių,kol sausainiai taps auksinės spalvos.
7. Iššimkite iš orkaitės, ir palikite atvėsti bent 2 minutes.Vėliau sausainius perkelkite ant vielinių grotelių,kad pilnai atvėstų.
8. Į dubenėlį suberkite gabalėliais sulaužytą apelsinų skonio kartųjį arba paprastą šokoladą (galite susmulkinti peiliu,jei norite,kad ištirptų greičiau) ir ištirpdykite jį vandens garų vonelėje. *Dubenėlį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu taip,kad dubenėlio apačia neliestų vandens. Neperkaitinkite šokolado! Įpilkite į ištirpusį šokoladą 1,5 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus,gerai išmaišykite.
9. Tokiu pačiu principu ištirpdykite ir baltąjį šokoladą. Į jį įpilkite likusį aliejų.
10. Pamirkdykite visų sausainių viršų į tamsujį šokoladą taip,kad jie visi pasidengtų juo. Padėkite ant vielinių grotelių 10 minučių.
11. Šakute apšlakstykite sausainius baltuoju šokoladu. ( Arba galite susisukti tutelę iš pergamentinio popieriaus ir į ją sudėjus baltąjį šokoladą - dailiai apšlakstyti sausainius!)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą