Me Me Me Me

2014 m. gruodžio 26 d., penktadienis

Naminiai itališki makaronai



Kai norisi itališko subtilumo ir lengvų,paprastų pietų.. Šiuos naminius makaronus priims kiekvienas gomurys! Išbandę šį receptą, nustosite pirkti parduotuvėje parduodamus,sudžiovintus makaronus, kurių sudėtyje knibžda begalės įvairių ,,smagių priemaišų" :) 
Skonis: 8/10, kadangi pačių tikriausių makaronų galime gauti tik Italijoje, pagamintų su specialiais miltais ir močiučių receptais. Bet šis variantas puikiai tinkamas lietuvių skoniui! 
Sudėtingumas: gaminant pirmąjį kartą gal ir bus ką veikti,bet vėliau tai taps labai elementaru ir paprasta!
Porcijų skaičius: ~ užtenka pavalgyti 3-4 žmonėms
Ar gaminčiau dar kartą?  Tikrai taip!
Kur radau? Keleto receptų asmeninis mišinys

Ingredientai :
200g miltų
2 kiaušiniai
1 arb. šaukštas bet kokio aliejaus

1. Visus ingredientus sumaišome, suminkome, ir paliekame inde (uždengiame plėvele) arba tiesiog išminkyta tešlą susukame į maistinę plėvelę ir paliekame kambario temperatūroje pastovėti. Laikome bent apie 30min.
2. Dar kartą perminkome pastovėjusią tešlą, jei limpa prie paviršiaus - imame dar miltų. 
3. Linksmiausia dalis - kočiojimas. Ši tešla gan tampri,elastinga, todėl iš pradžių pasirodys,kad nebus taip lengva ją kočioti. Bet viskas tikrai įmanoma ir ji tikrai isikočios! Stenkitės kočioti tešlą į ilgį, nes mums reikia kuo ilgesnis tešlos. Kočiokite tiek,kiek išeis, tešla turi būti kuo plonesnė, bet jei kočiojant pradeda plyšti ar panašiai, vadinasi, daugiau nebegalima kočioti!
* Šiam žingsniui labai padeda itališka makaronų gaminimo mašinėlė, bet jei jos neturite, viskas išeina ir rankomis.
4. Dabar pasinaudoję picos pjaustymo įrankiu arba tiesiog labai aštriu peiliu, supjaustykite makaronus 0,5-1cm storumo juostelėmis. Ir jas pavoliokite miltuose. Jei dar nenorite jų virti, palikite juos ant stalviršio ar lėkštės apibarstytus miltais. Negailikte miltų, jie neleis makaronams sudžiūti. 
5. Užkaiskite puode vandenį, įdėkite žiupsnį drukos ir laukite kol užvirs.
6. Sudėkite makaronus ir stebėkite jų virimą - makaronai negali pervirti!
7. Kai makaronai iškils - virkite dar 3-3,5min ir Buon Apetito - turite itališkus,naminius makaronus. 
* Jei makaronus naudosite kitam receptui(gaminsite su padažu ar panašiai),tuomet ilgai nelaikykite išvirtų makaronų, jie turi būti išvirti ir tiesiai dedami į padažą ar kitus priedus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą