Me Me Me Me

2015 m. sausio 17 d., šeštadienis

Kiniška saldžiarūgštė vištiena su morkomis


Turbūt kiekvienas kada nors patyrėte ką reiškia žodis ,,sesija" ? Nes aš tai sužinojau tik šiais metais. Kažkodėl prieš ją teko galvoti: ,,oi nieko čia baisaus, bus marios laiko pasimokyti, nereikes eiti į paskaitas", bet vėliau mano nuomonė labai pakito! Džiaugiuosi,kad šis laikotarpis jau įpusėjo ir pagaliau radau laiko pasidalinti tuo,ką jau spėjau pagaminti nuo praeito karto.

Šį mėnesį ypač daug laiko praleidau virtuvėje, nes tai vieta, kurioje užmirštu visas problemas ir galiu kurti. Visi turim tokią vietą ar veiklą,kur pabėgam nuo viso pasaulio bent trumpam! Būtent dėl to, greitu metu įkelsiu nemažai receptukų.

O dabar apie šį įrašą - iš tikrųjų dievinu Azijos virtuvę! Joje tiek daug įvairiausių prieskonių, subtilybių, naujovių.. Gaila, bet Lietuvoje dauguma kavinių siūlo ,,sulietuvintą" (arba tiesiog Europietišką) maisto variantą. Pritaiko šį maistą mūsų skoniui. Todėl dažnai mėgstu išbandyti savo jėgas ir pagaminti pati šios tematikos maisto!

Šis patiekalas pasigamina tikrai labai paprastai, ir man patiko tuo,kad sudėjus kepti patiekalą, neturi  beveik nieko daryti ir gali užsiimti ryžiu ruošimu. Šio ,,laisvo laiko" gamyboje man pritrūksta tada,kai gaminu kitokį saldžiarūgštės vištienos patiekalą,kai visas veiksmas vyksta tik keptuvėse,o ne orkaitėje.Todėl dažniausiai ryžius darau paprastus, nes tiesiog nesuspėju.. P.S. Tokios vištienos receptas irgi kada nors pasirodys šiame bloge!

Pagaliau mano bloge ne vien desertiniai patiekalai, bet ir idealiai pietums tinkamas patiekalas! :)

Skonis: 9/10. 
Sudėtingumas: Tikrai paprasta!
Ar gaminčiau dar kartą?  BE ABEJONĖS! Visiems paraguvusiems labai patiko! 
Kur radau?  Iš  Ant Medinės lentelės tinklaraščio + mano patobulinimai

Ingredientai : 
4 porcijoms vištienos reikės:
  • 2 vištos krūtinėlių (tiesiog pilna vištienos filė)
  • druskos, pipirų
  • 4 v.š. krakmolo
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g. pomidorų padažo
  • 60 g rudojo cukraus
  • 60 g baltojo cukraus
  • 4 v.š. ryžių acto
  • 3 skiltelės česnako arba 2 a.š. česnako miltelių
  • Sezamo sėklų
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 2 morkos
Ryžiams reikės:
  • 200 g. ilgagrūdžių ryžių
  • 2 kiaušiniai
  • saujelė žalių žirnelių (nebūtina)
  • druska
  • 2 v.š. sojų padažo
  • 3 v.š. skrudintų sezamų aliejaus

GAMINAME MĖSA :
1. Supjaustome mėsa norimo dyžio gabalėliais ir išmaišome su druska ir susmulkintais pipirais. Aš mėsa pjausčiau gan dideliais kubeliais 
2. Vištieną sumaišome su krakmolu
3. Susiplakame kiaušinius kokiam nors dubenėlyje, pasidedame prie keptuvės, dedame vištienos gabalėlį į kiaušinio plakinį,pasistengiame nuvarvinti ir tada dedame kepti į keptuvę. Pakepame labai trumpai - iš  vienos ir iš kitos pusės (apie 1-1,5min),kad tik susiformuotų kiaušinio suteikiama plutelė. Ištraukiame (pasistengiame ištraukti be aliejaus,pvz. su šakute kiekviena gabalėlį) ir dedame tiesiai į kitą indą su kuriuo vėliau gaminsime patiekalą. 
* Nesistenkite iškepti visų gabaliukų per vieną kartą!! Tokiu atveju kol sudėsite visus, tie kuriuos įdėjote pirmus tiesiog sudegs. O mums reikia tik apkepti,nes tolimesnis mėsos kepimas vyksta orkaitėje. Realiai į orkaitę dedame dar pusiau žalią mėsą! Aš visus gabaliukus išsikepiau per 5-6kartus, bet gamyba užtruko labai trumpai. 
4. Sumaišome visus padažo ingridientus: pomidorų padažą, cukrų, ryžių actą, česnaką, sojų padažą ir užpilame ant visų vištienos gabaliukų, atsargiai išmaišome,pasistengdami,kad nenuluptume nuo vištienos gabaliukų tos plutelės,kurią gavome kepdami.
5. Kepame 160 laipsnių  orkaitėje apie 35-40 min. Kas 10 min pamaišome viską, kad visi gabalėliai tolygiai apliptų padažu.
6. Supjaustome morkas ilgais kubeliais,pakepame 2-3 minutes ant neperkarštos ugnies su aliejumi(arba labai tinka sviestas), kepame ,kol morkos būna nebe ,,žalios" ,bet vis dar išlieka  jų traškumas. Nuvarvinus riebalus susidedam morkas į indelį iš keptuvės ir tada jas sudedame į mūsų indą orkaitėje (sudedame tada,kai vištiena jau keps apie 25min, tada viską išmaišome su padažu ir dedame toliau kepti.) * Vietoje morkų labai tinka agurkas(tik kepti trumpiau reiktų), paprika,- improvizuokite su tuo,ką turite! 
GAMINAME RYŽIUS :
1. Išverdame ryžius. Neperverdame - geriausia virti apie 12 min.
2. Įkaitiname keptuvę, įmušame kiaušinius ir kepame jį nuolat ir greitai maišydami, kad gautųsi smulkūs gabalėliai!
3. Suberiame ryžius, apibarstome trupučiu druskos
4. Įpilame sojų padažą ir skrudintų sezamų aliejų.
SĖKMĖS GAMYBOJE!
Nepykite,kad šį kartą nuotraukos labai megėjiškos,ne itin geros kokybės. Deja taip nutiko,kad tik ištraukus maistą buvome labai alkani,o maistas buvo tikrai labai skanus, todėl net nespėjau atsinešti savo fotoaparato! Pažadu,jog nuotraukos bus pakeistos,kai gaminsiu antrą kartą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą