Me Me Me Me

2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

Kruasanai iš bemielės,sluoksniuotos tešlos su karamele(rududu)! (Croissants su karamele)



Mano nuomonė bandelių atveju yra ,kad jei jau valgyti tokį gaminį, tai nebent labai labai skanų! Nes visi žinom,kad juose gausu kalorijų.. Todėl aš renkuosi ne bet kokį variantą ,bet būtent prancūziškus kruasanus su karamele viduje. Jų skonis tikrai tobulas!!!

Šį kartą kepiau būtent tam,kad praktikuočiaus. Ne veltui sakoma,kad klysti ir mokaisi būtent iš savo klaidų. Taigi, tiesiog ekspermentavau. Dalį kruasanų įdariau naminiu,neskystu,bet ir ne kietu karamelės padažu,o likusius su rududu (arba galima naudoti virtą kondensuotą pieną.) Na ir galiu pasakyti,kad jei dėti karamelės padažą, tai reikia arba jo dėti labai mažai arba išvis nedėti! Kepant karamelė pradėjo bėgti pro šonus, ir gadino vaizdą. O rududu liko viduje,niekur nebėgo iš kruasano ir dailiai iškepė. Iš tikrųjų buvo smagu stebėti skirtumus joms bekepant ir matyti akivaizdų tobulinimą ateičiai. Taigi,reziumė, norint karamelinio varianto - naudokite rududu! :)

Šis receptas yra NEREALIAI lengvas! Patariu pabandyti visiems. Aišku aš užsigeidžiau kada pasiterlioti ir pati pasidaryti tikrąją tešlą kruasanams, bet ši tešla taip pat labai labai tam tiko ir kruasanai gavosi idealaus skonio! Be to, tai idealus variantas,kai neturi laiko terlionėms, bet nori ko nors labai skanaus arba staiga atvyksta svečiai,o neturi kuo pavaišinti prie kavos. Visiems juk buvo tokių situacijų, ar ne?


Skonis: 10/10. 
Sudėtingumas: Tikrai paprasta!
Ar gaminčiau dar kartą?  TAIP TAIP TAIP!!!

        INGREDIENTAI : 


  • Bemielė sluoksniuota tešla (1 pakelis)
  • 50 g sviesto
  • rududu (apie 100g užteks)
  • 1 kiaušinis


GAMINAME :

1. Tešlą ištraukiame iš šaldyklės, palaikome kambario temperatūroje kaip įmanoma kuo ilgiau.Bent 1h prieš gamybą
2. Supjaustome lakštus į trikampius. Galima bandyti iš pradžių darytis stačiakampius,o tada juos dalinti įstrižai - gausime trikampius,kurių forma yra ideali kruasanų vyniojimui.
3. Išsitirpiname sviestą,jis turi tapti lydytu.Tai galima padaryti net ir mikrobanginėje. Ištepame visą trikampį šiuo ištirpusiu sviestu. Trikampio ilgiausioje/storiausioje krašinėje (priešingoje nei kampas) dedame nepilną arbatinį šaukštelį rududu (arba galima dėti ir daugiau,jei norite!) ir sukame nuo galo link trikampio kampo
* Siūlau peržiūrėti video,kurį įkelsiu apačioje! Jame rodys kaip teisingai susukti!
4. Orkaitėje įjungiame 190C temperatūrą, kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, dedami kruasanus, užlenkiame šonus, aptepame išplaktu kiaušiniu ir dedame kepti.
5. Kepa apie 12-15min. Priklauso nuo orkaitės ir jos galingumo, todėl geriau patys žiūrėkite ar parudavo ar ne. Jei parudavęs - traukiame iš orkaitės. Aš kepiau apie 17min!
6. Ištrauktus kruasanus apibarstykite cukraus pudrą ir patiekite.







Nuo 02:40 prasideda vyniojimas


2 komentarai:

  1. galbut kvailas klausimas, bet ar galima naudot mieline tesla ?:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visai nekvailas! aisku, kad tiks jei neturite bemieles. Tik man truputi jauciasi mieles joje, bet manau, kad karamele uzmus ta mieliu skoni:)

    AtsakytiPanaikinti