Me Me Me Me

2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Vaikystės skonis : Naminis Kinder Delice pyragas-tortas


Pripažinsiu, tikėjausi,kad šiam blogui rasiu daugiau laiko.. Yra kaip yra, aš grįžau, ir dabar jau stengsiuosi nuolat jį papildyti. Kai kurie mano įrašų bus tik tam tikrų,gerai žinomų receptų variacijos,o ne kažkas visiškai naujo. Pasirodo,kad kai kuriuos patiekalus užbaigiu visai kitaip nei dauguma žmonių, o mano pridėti prieskoniai juos kardinaliai pakeičia, tad verta išbandyti ir kitas,netradicines receptų variacijas!


Šiandien aš ir vėl apie konditerinį šedevrą - be proto lengvą kinder delice pyragą, kuris jau pavergė mano širdį. Vaikystėje tai buvo vienas iš mano mylimiausių šokoladukų. Klausiat kodėl? Negaliu tiksliai pasakyti, bet jo bendras skonis tikrai labai suderintas.. O pasigaminsite jį tikrai labai greitai ir paprastai!

Biskvitui
5 kiaušiniai
5 v. š. cukraus
3 v. š. miltų
2 v. š. maltų lazdyno riešutų ar migdolų (jei turite, galima naudoti migdolų miltus)
2 v. š. kakavos
½ a. š. kepimo miltelių
Kremui
400 g riebios grietinėlės
2 – 3 v. š. medaus
1 a. š. vanilinio cukraus
3 a. š. želatinos
3 v. š. pieno
Biskvitui sulaistyti 
100 ml vandens 
1 – 2 v. š. medaus
Glazūrai
65 g šokolado
35 g sviesto
1 v. š. aliejaus

Biskvitui kiaušinių baltymus išplakti, kol suputos, tuomet palaipsniui suberti 3 šaukštus cukraus ir išplakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiais 2 šaukštais cukraus iki purios beveik baltos masės. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais, sumaišyti su riešutais, suberti į trynius. Ant viršaus dėti trečdalį baltymų ir masę atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus. (Nepermaišyti per daug, praras purumą!)

Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą (esančią prie orkaitės), išlyginti paviršių ir kepti 180° C įkaitintoje orkaitėje ~10 minučių. Iškepusį biskvitą apversti ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė. Ataušinti ir perpjauti į dvi lygias dalis. *Galima kepti ir tortinėje.

Kremui želatiną išbrinkinti šaltame piene, tada nuolat maišant tirpinti ant garų vonelės,kol želatina pilnai ištirps piene. Grietinėlę plakti su medumi ir vaniliniu cukrumi, kol ims tirštėti. Nenustojant plakti plona srovele supilti paruoštą želatiną ir plakti, kol kremas sustandės. *"želatina+pienas" turi būti neatšalę, o kaip tik pakankamai karštas skystis,kitaip kremas nepavyks (su šaltu)
Šiltame vandenyje ištirpinti medų ir šiuo sirupu sulaistyti vieną biskvito dalį. Biskvitą aptepti kremu. Kitą biskvito lakštą taip pat sudrėkinti medaus sirupu ir uždėti ant kremo sudrėkinta puse žemyn. Pyragą kelias valandas šaldyti šaldytuve, kol kremas sustings.
Glazūrai ant silpnos ugnies maišant kaitinti šokoladą kartu su sviestu ir aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė.

Glazūrą užpilti ant pyrago, išlyginti ir leisti sustingti. Pjaustyti karštu sausu peiliu!

1 komentaras: